Wiepke van Dalsum-Wernink
Tentoonstelling
Vrijzinnigen NPB Wassenaar

Wiepke is beeldend kunstenaar. Zij is een laatbloeier, pas op 53-jarige leeftijd ging zij naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en volgde daar de avondopleiding. Zij studeerde af in de vakken schilderen, tekenen en grafische technieken.
Haar beste werk, een uit de hand gelopen studieopdracht, vindt zij, is een bronzen beeld. Dit beeld, een weergave van haar kleindochter Lotje, werd in 1998 door minister Hans Dijkstal onthuld op het Mezenpleintje in Den Haag.
Ook deelnames aan de Zomerexposities 2012 en 2015 in het Gemeentemuseum noemt zij hoogtepunten.

Omdat Wiepke veel opdrachten krijgt voor kinderportretten schiet het experimenteren er soms bij in. Dat vindt zij jammer, zij wil nog zoveel mogelijk leren. Daartoe volgt Wiepke workshops in binnen en buitenland.
De laatste jaren heeft zij miniatuur schilderen ontdekt. Vorig jaar mochten er 3 van haar miniaturen hangen bij de Royal Society of Miniature painters in Londen.

Rechts afgebeeld: Lotje op het Mezenpleintje in Den Haag.

Op zondag 30 juni zal ds Nicoline Sven-Fischer in de dienst aan Wiepke de gelegenheid geven een tipje van haar professionele sluier te lichten.
Voor meer informatie kunt u terecht op haar website: www.wiepke.nl

Door op de afbeeldingen te klikken kunt u ze groter maken.
Birgitta
Julie
Kleine zorgen
Houtskooltekening
Het bos