Nieuws van het Cybercafé
December 2019

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Nieuws van het Cybercafé

Deze maand maken we de Klimaatkalender af! Er wordt bv. aandacht besteed aan gedenkwaardige data, aan plotselinge heftige veranderingen in insectenpopulaties, insecten die opeens ons het leven zuur maken, andere die verdwijnen, zoals de buxusmot aan de ene kant, en solitaire bijen aan de andere kant.


Op 10 juli 2019 bleek dat we op die datum als wereld al hadden opgesoupeerd wat de aarde had voortgebracht. 1969 was dit voor het laatst in evenwicht. Vandaar ook beelden uit die jaren, en wat die ons kunnen leren.

Programma
6 december iPadOS 13.2.2. is de tot nu laatste versie van het besturingssysteem van de iPad. Er is nogal wat veranderd, vooral aan het bewerken van de foto's. We gaan het bekijken!
13 december De Klimaatkalender. We hebben van alles verzameld wat we in de kalender willen plaatsen. Nu gaan we het er inzetten.
20 december Als we klaar zijn met de kalender gaan we door met de wijzigingen in iOS 13.2.2, zoals het nieuwe uiterlijk van de mail, notities, en vooral hoe je daar kunt tekenen.

Het Cybercafé is gedurende de feestdagen gesloten. De eerstvolgende bijeenkomst is op vrijdag 10 januari 2020.

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.
Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier