Nieuws van het Cybercafé
November 2019

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Nieuws van het Cybercafé

De veelzijdige leden van onze gemeenschap weten ons telkens weer te verrassen met een Cyberstory. Deze maand is dat Wietse Roodenburg die zich veel heeft beziggehouden met onze eigen Hertenkamp, dat prachtige binnenduinrandgebied, dat zich naast Duinrell bevindt.


Telkenjare krijgen wij het verzoek om foto's voor de kerstkaart aan te leveren die zijn in de geest van het jaarthema. Zo ook dit jaar.
Dit jaar is het jaarthema Zinnen zoeken. Voorwaar een hele uitdaging. We gaan die aan door er een twee-traps raket van te maken: eerst zoeken we een ZIN en later de afbeeldingen erbij.

Programma
1 november Heeft Wassenaar de grootste biodiversiteit van Nederland en wat zijn de uitdagingen? Een presentatie over de Hertenkamp, een prachtig binnenduinrandgebied dat zich bevindt naast pretpark Duinrell.
8 november Werken aan de Kerstkaart: Zinnen zoeken? Zinnen die wellicht uitgebeeld kunnen worden in prachtige typografie? Of een zin die bij je opkomt als je een voor jou veelzeggende foto hebt gemaakt. Of de zin die je uitspreekt als je de ander ontmoet, die je goed wil doen. En daar kan je dan een prachtige tekening bij maken...
15 november Jullie hebben natuurlijk allemaal de Oproep in Opgang gelezen om foto's rond het jaar 1969 in te leveren. Hoe was nou dat leven eind jaren 60 begin jaren 70? Er is heel wat over te vinden op het internet. En dat gaan we doen vandaag. We gaan er een paar grote feiten uit lichten, maar zoeken ook naar de kleine Nederlandse verhalen, om zodoende een beter zicht op die jaren te krijgen, wat er van terug te halen en wat we echt nooit meer willen.
22 november Bij het ter perse gaan van deze Cybercafé agenda was het nog niet bekend hoeveel Zinnen wij hadden gevonden. In principe is het zo dat we altijd 5 mogelijkheden naar het Bestuur en 29 november onze dominee sturen.
Vandaag gaan we daarom gezamenlijk Zin en Zoektocht naar foto's combineren tot een warm vijftal van verrassende combinaties.
29 november Vandaag zoeken we de beste foto's die het leven rond 1969 illustreren. Die zullen we dan gaan plaatsen in onze kalender in combinatie met gegevens die de klimaatverandering aangeven. Dat zal nog wel een puzzeltje worden.

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.
Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier