Nieuws van het Cybercafé
Oktober 2019

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Nieuws van het Cybercafé


Truke en Bert in Cuba.

Reislustige leden van onze gemeenschap boden aan om ons weer te vergasten op hun Cyberstories. We starten met Bert Steinmetz die met Truke naar Cuba reisde. Bert zal ons een blik gunnen in één van de laatste communistische landen ter wereld, waar zowel de effecten van zo'n regime zichtbaar en voelbaar zijn, als die van een US handelsembargo.
Op 25 oktober volgt Jan Jacob Leeflang die met zijn vrouw Edith afreisde naar Zuid-Oost Azië om daar de Mekong rivier en de Angkor tempels te bezoeken.

Ook zijn er twee "werkochtenden". De eerste ochtend zal gaan over websites en Facebook. De tweede ochtend zal de biologische verklaring geven waarom de Raad van State strikte eisen stelt aan het stikstof beheer.

Programma
4 oktober Wat verwacht je van een website, wat waren de drie beste websites die je de laatste tijd gezien hebt en wie heeft er Facebook?
11 oktober Bert en Truke gaan jullie graag deelgenoot maken van hun ervaringen op de fiets door het midden en westelijk deel van het eiland Cuba: met power point en film.
18 oktober Een echte biologieles: de stikstofkringloop. Er wordt steeds over stikstof gesproken. Vandaag de achterliggende kennis over energiestromen in ecosystemen, over voedselproduktie en over voedselveredeling en de gevolgen.
25 oktober Het was een grote wens van Jan Jacob en Edith (Leeflang) om de beroemde tempels in Cambodja te bezoeken en in februari werd die bewaarheid. Een vaartocht over de Mekong rivier vanuit Saigon in Vietnam stroomopwaarts naar Cambodja werd een onvergetelijke ervaring. Jan Jacob zal eerst stilstaan bij de geschiedenis van dat deel van Zuid-0ost Azië, daarna aandacht besteden aan de Mekong rivier. Tenslotte bezochten zij de schitterende tempels in het Angkor gebied.

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.
Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier