Nieuws van het Cybercafé
September 2019

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Najaar 2019

Vóór de vakantie zijn we al begonnen na te denken over de betekenis van Earth Overshoot Day, in goed Nederlands: Wereldwijde Voetafdruk Dag. Wat is dat voor dag? De dag waarop de wereld alles al heeft opgesoupeerd wat de aarde dat jaar voortbrengt. Die datum wordt elk jaar vroeger in het jaar gehaald.

In 1969 was het voor het laatst dat er gedurende dat jaar evenveel werd verbruikt als geproduceerd. De jaren daarna werd er meer gebuikt en viel de datum voor het eind van het jaar. Dit jaar was deze dag al op 30 juli.

Nu was de vraag: Hoe was het leven in 1969?

Het onderwerp viel enorm in de smaak, iedereen begon te denken hoe het leven toen was. Het is de bedoeling dat we voor onze klimaat kalender niet elke maand alleen maar een treurig verhaal ophangen. We laten dat vergezeld gaan van een foto van iets leuks omstreeks 1969.
En dat was de zomer opdracht: vind een leuke foto uit het leven in die tijd!

Programma
6 september Aan de slag met de zomeropdracht. Als je alleen een foto hebt en niet weet hoe je die in een document krijgt geeft dat niet want dat gaan we leren vandaag!
13 september De App "Europa Nu" (tip van Iefke Duymaer van Twist). We maken er eerst een App van en daarna lopen we er doorheen.
20 september Ben je wel eens een beroemdheid tegen het lijf gelopen? En dacht je toen: wie is dat toch, wat deed die man of vrouw ook alweer? Dat gaan we opzoeken, en leren wat je met die informatie wel of niet kan en mag.
27 september Voor onze klimaatkalender: Welke calamiteit die te wijten was aan de Klimaatverandering heeft dit jaar tot nu toe de meeste indruk op jou gemaakt? (Volgende maand gaan we zoeken naar een hoopvolle ontwikkeling).

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.
Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier