Nieuws van het Cybercafé
Juli 2019

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Zomer 2019

Onze jaarlijkse gasten uit het verre Amerika komen op 9 augustus ons weer vertellen wat een Amerikaanse scholier zoal meemaakt. Sophia heeft een prijs gewonnen met de presentatie van een plan hoe jongeren zich in kunnen zetten voor Global Warming. Ze is met haar groep naar Panama geweest om daarover te vertellen? En Derek heeft zijn Graduation Presentation gehouden over de resultaten die arme studenten behalen voor de Amerikaanse Citotoets, in Massachusetts de MCAS geheten, en die vergeleken met de resultaten van rijke studenten.
De Cyberstory komt van Nineke Zeven
Ze spreekt over haar familie die behoorde tot de zgn Ruslui, inwoners van het veendorp Vriezenveen, die al vanaf de 18e eeuw heen en weer reisden tussen St Petersburg en hun dorp.
Dat was pas ondernemingslust!


Derek 14 jaar


Programma
5 juli Alle ins en outs van WhatsApp. Daar is meer aan te beleven en te leren dan je denkt.
12 juli 'Ruslui', door Nineke Zeven. Zie boven.
19 juli Vragenuur. STUUR UW VRAGEN IN, VOOR 12 JULI.
Iedereen wordt verzocht een vraag in te sturen, en als je geen vraag hebt, dan word je ingedeeld bij de Beantwoorders.
26 juli Hortus en andere plantentuinen (Festina Lente; Trompenburg; Kew Gardens; en, voor als het regent: Museum De Zwarte Tulp, Lisse).
2 augustus Het laatste nieuws over iOS 12.3.1 met speciale aandacht voor de Camera. Heb je je apparaten al geupdate? Als er op de App Instellingen een rood nummertje staat is het antwoord: nee! Dus: Nu Doen!
9 augustus Sophia over Global Warming, Cambridge MA en Panama City
Derek over de invloed van inkomens op schoolresultaten.

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.
De rest van de zomer is het Cybercafé gesloten. We beginnen weer op 6 september.

Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier