Nieuws van het Cybercafé
Juni 2019

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Nieuws van het Cybercafé
Doe IETS, niet niets!
Daar gaat het deze maand over.
In de 2e week van mei brengen de Verenigde Naties een rapport uit waarin wordt voorspeld:
"Het menselijk ras bevordert het uitsterven van 1 miljoen soorten met een nooit vertoonde snelheid.
De Natuurlijke Wereld zal onomkeerbaar veranderen"
.

In the New York Times verschijnt een artikel "Surviving Despair in the Great Extinction". Aan dit artikel is de titel van het motto van de maand (zie boven) ontleend.
Surviving Despair slaat ook op de Joodse familie die honderden weeskinderen opving: de Cyberstory van deze maand.
Aan het eind van de maand gaan we naar het zojuist heropende Leidse Museum De Lakenhal met 'Het Laatste Oordeel' van Lucas van Leyden, weer terug in zijn stad.

De Naamgenoot van Lucas van Leyden: de Evangelist Lucas, een prent door de kunstenaar zelf gemaakt. In het Rijks.

Programma
7 juni In Museum Voorlinde geweest waar de "polkadots" de boventoon voeren. Zijn polkadots een menselijke uitvinding? Hoe zit het met de polkadots in de natuur. Een speurtocht.
14 juni Margaret Renkl schrijft in de New York Times hoe je niet moet wanhopen bij al het slechte nieuws over onze planeet.
En ook hier spoort iedereen je aan om duurzaam te leven, van Albert Heijn tot Nuon, van ABN-AMRO tot het Leidsch Dagblad. Wat is waardevol, uitvoerbaar, en zinvol? We zoeken het uit.
21 juni Cyberstory, door Rietje Knaap: Hoe een Joodse familie de Kristallnacht overleefde, in Nederland terecht kwam en duizenden Joodse weeskinderen opving en uiteindelijk naar Israël bracht.
28 juni 'Het Laatste Oordeel' van Lukas van Leyden is terug in de geheel vernieuwde Lakenhal. We gaan er heen. Parkeren in de nieuwe ondergrondse parkeergarage bij Molen de Valk, een avontuur op zich. Vertrek vanaf de Lange Kerkdam om 10 uur.

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.
Gedurende de feestdagen is het Cybercafé gesloten.
We zijn er weer op 11 januari.

Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier