Nieuws van het Cybercafé
April 2019

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Nieuws van het Cybercafé
Het Klimaat beheerst de politiek en in zoverre gaan wij daar in mee dat er deze maand geoefend gaat worden om fraaie foto's te maken van alle soorten weer.
Kijk om je heen: hoe wordt een boom weerspiegeld in een plas, hoe valt het licht op een rietpluim, die de achtergrond vormt voor een groep kuifeenden, en hoe kun je een mooi filmpje maken van een door de wind gegeseld bloeiend boompje terwijl de regen tegen de ramen klettert?
En als het resultaat tegenvalt? Hoe gaan we dat bewerken zodat er toch opeens een sprook-achtig (of is het spook-achtig) beeld ontstaat?


Maartse buien

Programma (heb je je apparaat al ge-update naar iOS 12.1.4. Belangrijke veiligheidsupdates!)
5 april Er wordt flexibiliteit van je verwacht. Let op het weerbericht!! Is het gewoon druilerig weer en geen stralende zon? Dan gaan we tijdens de les portretten maken èn bewerken. Neem een hoed of een shawl mee... Verras ons.
Als de zon schijnt gaan we de Bijbelse tuin fotograferen.
12 april Vandaag doen we het omgekeerde van de vorige keer!! En...misschien draaien we het programma van 12 april om met dat van 19 april?
19 april We gaan gegevens over het weer van vroeger vergaren op de data waarop de vorige foto's werden genomen.
26 april Het ultieme doel: we maken een klimaat-kalender.

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.
Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier