Nieuws van het Cybercafé
Januari 2019

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Tijdens de afscheidsdienst van Marthe op zondag 13 januari zal de tentoonstelling die hoort bij ons project

100 jaar NPB Wassenaar
Persoonlijke verhalen
op de Golfslag van de Tijd

door haar geopend worden. Van alle hoofdstukken zullen saillante, kenmerkende foto's, gedichten of teksten; aquarellen of tekeningen worden getoond:

De persoonlijke verhalen kan je echter nog niet lezen: dat wordt de grote verrassing op woensdagavond 6 maart.

In een zgn. handout staat bij elke bijdrage een korte toelichting, zodat iedereen een idee gaat krijgen waar het allemaal om gaat: je een beeld te vormen hoe Wij Vrijzinnigen van Nu terugkijken op die 100 jaar. Dan zal ook de officiële intekenlijst worden geïntroduceerd, want hoe meer inschrijvingen, hoe goedkoper het boek zal worden.

Met ingang van 11 januari gaat het Cybercafé zich weer toeleggen op zijn core-business: het aanleren van technische vaardigheden op de iPhone en/of iPad. En waar beginnen we mee: met een film van Bert Steinmetz, die ons ook zal uitdagen ter plekke een You Tube filmpje te maken.

Programma
11 januari Bert Steinmetz vertoont een film over zijn fietstochten door Europa en laat zien waar je op moet letten.
18 januari Foto's verbeteren: van te voren wordt een snertfoto rondgestuurd. We gaan die aanzienlijk verbeteren: recht zetten, bijsnijden, kleur intensiveren, wat niet al. Je krijgt een handleiding.
25 januari En hoe zit het met iOS 12.1.2 voor iPhone en iPad? Dit zijn de nieuwste updates bij het ter perse gaan van deze editie van Nieuws van het Cybercafé. Wat er allemaal echt nieuw is voor jou: we gaan het onderzoeken. Je krijgt, wederom, een handleiding!

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.
De cybercafécommissie

Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier