Nieuws van het Cybercafé
Oktober 2018

Veel instanties
gaan er van uit dat iemand altijd in de gelegenheid is te e-mailen en internet te raadplegen. De NPB biedt in het cybercafé een gevarieerd programma waarin je leert omgaan met àlle mogelijkheden die het digitale tijdperk biedt.

Het Café

Elke vrijdagochtend is het café open van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt Uw eigen iPad, laptop, of iPhone en digitale fototoestel meenemen; er is een draadloze internetverbinding.

Deze maand hebben we twee Cyberstories van onze meestervertellers Hanneke Kastelein en Jan Jacob Leeflang.
Jan Jacob verhaalt over de geschiedenis van de slavernij, de praktijk waarbij een mens eigendom is van een ander mens.
Hanneke is gebiologeerd geraakt door muurschilderingen in Franse kerken uit de XVe en XVIe eeuw, waar vele heiligen worden afgebeeld met "hun attribuut".

Sint Grat met het hoofd van Johannes de Doper

Programma
5 oktober Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen weken met ons grote project Persoonlijke Verhalen op de Golfslag van de Tijd? Zijn alle foto's al ingeleverd?
We gaan een keuze maken van de foto's die in de kerk zullen worden geëxposeerd. KIES MEE!
12 oktober Ds Mikkers bezoekt het Cybercafé. Hij gaat met RK leden van onze Geloofsgemeenschap onderzoeken hoe het komt dat zij zich zo thuis voelen binnen de Vrijzinnigheid. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Ireen Hogewind Koninginnelaan 8 Aanvang 9:30 u.

De overige leden van het Cybercafé komen om 10 uur bijeen op de Lange Kerkdam. Zij gaan aan de slag met de "Goede Vriend", die Marthe op zondag 30 september samen met de kerkbezoekers op de muur van de kerkzaal opbouwde n.a.v. het thema van de kinderboekenweek Vriendschap.
19 oktober Jan Jacob Leeflang zal voor ons een Cyberstory houden over: De slavernij. Duizenden jaren voor Christus was er al sprake van slavernij in Mesopotamië, ook in het Romeinse rijk waren veel slaven. In de Middeleeuwen lieten de feodale heersers en grondeigenaren de horigen al het werk doen. Christelijke kerkleiders zagen slavernij als straf voor de zonden! En nu? Nu is er weer sprake van moderne slavernij....
26 oktober Hanneke Kastelein is op haar reizen in de Alpes Maritimes gebiologeerd geraakt door muurschilderingen in kerken uit de XVe en XVIe eeuw.

"Een belangrijke heilige is de heilige Grat, bisschop van Aosta, die wij vonden in de buurt van Bourg-St-Maurice. In 19 goed bewaarde afbeeldingen wordt verhaald over de bizarre geschiedenis van het hoofd, dat door St Grat uit een put in Jeruzalem gehaald is."

Daarna kunnen we met elkaar op onze iPads meerdere grote heiligen en hun attributen opzoeken!

Komt u eens langs! De koffie staat klaar, er is altijd een levendige conversatie.
De cybercafécommissie

Voor Cybernieuws van de vorige maand Klik hier